Isoflex – Universal

Ново, безшевна хидроизолация с течната гума Isoflex – Universal 

ISOFLEX – UNIVERSAL -Е Безшевно хидроизолационно покритие
ISOFLEX – UNIVERSAL е хидроизолационна безшевна мембрана под формата на ТЕЧНА ГУМА за: Покриви, Тераси, Бани, Стени, Мазета, Басейни, Резервоари, Ламаринени покриви, OSB плоскости.
Може да се полага ПОД и НАД плочки
Получената хидроизолация с ISOFLEX – UNIVERSAL е с изключително ниска износваемост!
ISOFLEX – UNIVERSAL е еднокомпонентна течна хидроизолация в различни цветове и се полага с армировка от Полиестерен воал.
ISOFLEX – UNIVERSAL е с гарантирано немско качество. Произведено с продукти на BASF

Запазва гъвкавост както при ниски температури (до минус 25°C), така и при висока (до 120°C)

Течна гума – иновативна, ефективна, модерна хидроизолация под форма на паста с висока якост, еластичност и издръжливост. Други имена, под които е известна, са безшевна хидроизолация и течна хидроизолация.

„ISOFLEX-UNIVERSAL“ е хидроизолационна безшевна мембрана под формата на течна гума за:

 • Покриви
 • Тераси
 • Бани
 • Стени
 • Мазета
 • Басейни
 • Резервоари
 • Ламаринени покриви
 • OSB плоскости
 • Може да се полага ПОД и НАД плочки

 

Получената хидроизолация с „ISOFLEX-UNIVERSAL“ е с изключително ниска износваемост!

 

„ISOFLEX-UNIVERSAL“ е еднокомпонентна безшевна течна хидроизолация в различни цветове, на база полимерна дисперсия, минерални пълнители, пигменти и стабилизатори. „ISOFLEX-UNIVERSAL“ се полага с армировка от Полиестерен воал.

Важно е да се подчертае, материали на основата на течна гума са произведени на водна основа и не съдържат органични разтворители. Те са екологично чисти, не отделят вредни за здравето изпарения, не създават проблеми при допир с кожата, не са пожароопасни. Освен това се работи с материали, чиято температура не се отличава от температурата на околната среда. Това им качество ги прави особено подходящи при нови или ремонт на стари хидроизолации в личното строителство, защото всеки безпроблемно може да грабне четката и да се справи безпроблемно със задачата, без да прибягва до услугите на майстори.

Течната гума  изцяло покрива защитаваната повърхност без „слаби места“, каквито например са снадките между съседните платна мушама при класическите изолации. Тя създава еднородно покритие, което много здраво се свързва с основата по цялата й повърхност. Предимствата на този вид хидроизолация проличават особено силно при чупки и ъгли на строителната конструкция, около местата за отвеждане на дъждовната вода и други с по-сложен профил участъци, които много трудно, дори проблематично, биха могли да бъдат защитени сигурно с лепена мушама. Хидроизолацията с ТЕЧНА ГУМА има много високи механични и физически свойства. Така например с нея може да се направи хидроизолация върху плосък покрив или тераса, която да не ограничава възможността за ходене, без полагане на защитна настилка от плочки. Завършената изолация запазва остатъчна еластичност в границите от –25 °С до 120 °С, което означава, че устоява и не се поврежда при температурни промени в много широк диапазон.

Течната гума, предназначена за покривни изолации, има изключително висока разтегливост – издържат до 400% удължаване без да се разкъсат. Течната гума има изключително висока устойчивост срещу въздействието на ултравиолетовите лъчи. Освен защитни, той изпълнява и декоративни функции, поради което се предлага в няколко характерни за покриви цветове.

При желание от страна на клиента може да бъде поръчан пълен пакет с цветна течна гума Isoflex Unievrsal при цени според избора на цвят:

Посочената цена от 14 лв./м2 (с ДДС) е за пълен пакет от необходимите материали за хидроизолация, който включва:

 • Хидроизолационен грунд –Isoflex-Grund                                  
 • Полиестерно платно А-65
 • Течна гума Isoflex-Universal БЯЛ ЦВЯТ при разходна норма 2 кг./м2 .

Завършеното изолационно покритие се получава в резултат на няколконанесени последователни един върху друг слоя – като се започне отосигуряващ оптимално сцепление с основата грунд и се стигне до защитнотовръхно покритие, което, когато е открито, изпълнява и декоративни функции. За усилване на хидроизолиращия пласт той се армира според случая сб полиестерен воал. Армировката става неразделна част от хомогенноизградения пласт, защото бива изцяло пропита от материала, който я обгръща.

Предимства:

 • Екологично чист, безопасен продукт гарантиращ надеждност и дълготрайност на покритието.
 • Образува високоеластична безшевна хидроизолационна мембрана, върху която може да се ходи.
 • Върху получената хидроизолация могат да се полагат директно всички видове облицовки.
 • Идеалното решение за басейни, резервоари, водохранилища и др. постоянно под вода.
 • Изключително висока адхезия към всякакви основи – осигурява водонепроницаемост и при отрицателен воден натиск.
 • Запазва гъвкавост както при ниски температури (до минус 25°C), така и при висока (до 120°C)
 • Има еластичност над 400%, което позволява да поема температурните разширения и свивания при различното влияние на атмосферните условия.
 • Гаранция за 100% UV защита от слънчеви лъчи при БЯЛ ЦВЯТ!
 • Незапалим.

Начин на употреба : 

„ISOFLEX-UNIVERSAL“ се нанася с валяк, четка или специална машина с широка дюза върху добре почистена и суха повърхност. Продукта е готов за употреба във вида, в който се предоставя.
Полага се на няколко слоя, като се спазва следния технологичен ред:

 • Грундиране – обработваната повърхност се грундира с хидроизолационен грунд „ISOFLEX-GRUND“
 • Първия слой на хидроизолацията се нанася върху добре изсъхналия грунд. Веднага след нанасяне на първия слой, докато е още мокър се полага Полиестерен воал като се цели стабилно залепване основата с натиск. Много е важно да се извърши застъпване на листовете минимум 10 см.
 • Нанасят се още 3-слоя „ISOFLEX-UNIVERSAL“, като последният е запечатващ.

ВНИМАНИЕ! Всеки слой се полага върху напълно изсъхнал предшестващ слой.

Общ разход:
– при гладки повърхности – 0,7 – 1,2 кг./м2
– при груби повърхности – 1,5 – 2,0 кг./м2

Опаковка и съхранение:

„ISOFLEX-UNIVERSAL“ се съхранява при температура от 5 до 30°С в закрити и сухи помещения.
Пластмасови кофи – 4 кг, 10 кг. и 20 кг.
Гаранционен срок – 12 месеца от датата на производство.

 

– Гаранция за 100% UV защита от слънчеви лъчи при БЯЛ ЦВЯТ
– Гаранция за всички изпълнени от нас обекти 5г